Het is zo ver!

Beste Coureurs, Fans van de ACON Autocross,

Het is zo ver!
Eindelijk kunnen we zeggen dat de 1e wedstijd van de ACON Autocross van start kan gaan.
Na uitvoerig en goed overleg met de gemeente Schagen gaan we ZATERDAG 28 Augustus van start. Helaas alleen nog niet zoals we gewend waren.
De huidige maatregelen geven ons niet de ruimte om met publiek een evenement  te organiseren. We gaan met 4 klassen van start: Rodeo, Kever, Vrije standaard en de Stockcar F1. Voor de stockcar F1 word het tevens een WK kwalificatie ronde.
Ook gaan we traditie getrouw van start met F1 U25. De winnaar van deze wedstijd zal via een Wildcard deel mogen nemen aan het WK in Engeland.
Omdat we helaas nog geen publiek toe kunnen laten zal er een livestream opgezet worden. D.m.v. 3 camera’s zullen we in samenwerking met Schoon Producties uit Broek op Langedijk de hele dag verslag doen van de wedstijden en alles eromheen.

In de loop van volgende week zal de inschrijving voor deelname aan de cross, open gaan gedurende een week. Iedereen kan zich dan inschrijven. Kosten voor de inschrijving zijn €25,- (Let op zonder deze inschrijving en betaling kan er niet deelgenomen worden).
Ook zullen we aan de poort nog een bijdrage vragen van €10,- per persoon. Na inschrijving zullen we dan de rijders laten weten hoeveel monteurs ze mee kunnen nemen. We hebben een maximaal aantal rijders/coureurs van 750 personen.

Voor de wedstijd van 28 augustus hebben we ook prijzengeld beschikbaar, dit zal echter ook anders zijn dan de rijders van ons gewend zijn. Voor alle klassen geld dat de nrs 1, 2 en 3 van de finale de prijzengeld ontvangen. De winnaar €500,- de tweede plaats €250,- en voor de derde plaats €100,- (mits voldoende deelnemers)

Voor toegang heeft iedereen een geldig Corona toegangsbewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Bij de entree zullen we de QR-code scannen, deze kun je laten zien op de Corona Check App óf je kunt een schriftelijke bewijs aanleveren in combinatie met ID-kaart. Via www.testenvoortoegang.org kun je een test laten afnemen, dit is gratis. Het testbewijs kun je dan toevoegen aan de Corona Check App. Let op: het testbewijs is 24 uur geldig!

Naast de 28e gaan we 19 September voor het open NK Stockcars F1 en zullen we 10 Oktober het cross seizoen afsluiten. Hoe dit eruit komt te zien hang af van de dan geldende corona maatregelen. Uiteraard hopen we dan het publiek weer te mogen verwelkomen.

Word vervolgt……

Scroll naar boven