Aankondiging 19-09-2021.

Beste Coureurs en Fans van Acon Autocross,

We zijn enorm blij dat we door kunnen gaan met de tweede wedstrijd van Acon Autocross in dit bijzondere seizoen! Na goedkeuring door de Gemeente Schagen zullen op zondag 19 september de vier klasses van de Acon (Rodeo, Kever, Vrije Standaard en Stockcar F1) weer een waar spektakel verzorgen op de baan! Let op! Het wordt een gewone wedstrijd, dus géén Open NK Stockcars.

Helaas zal ook deze wedstrijd nog niet plaatsvinden zoals we gewend zijn. Acon Autocross heeft zich te houden aan de corona-regels die door de gemeente Schagen en de Landelijke Overheid zijn opgelegd. Zij schrijven voor dat er vaste zitplaatsen moeten zijn, iets wat de Acon binnen deze korte tijd niet kan realiseren. Daarom zal deze wedstrijd wederom zonder publiek worden gereden.

Livestream
De livestream van de vorige wedstrijd was een enorm succes! Schoon Producties uit Broek op Langedijk zal weer live uitzenden vanaf ons crossterrein in Sint Maarten. Zo kan iedereen die niet aanwezig kan zijn toch genieten van de spannende races en alles eromheen.

Prijzengeld
Voor alle klassen geldt dat de nummers 1, 2 en 3 (mits voldoende deelnemers) van de finale het prijzengeld ontvangen.
• 1e plaats €500,-
• 2e plaats €250,-
• 3e plaats €100,-

Inschrijving coureurs en monteurs
De wedstrijddag zal hetzelfde zijn opgezet als de voorgaande wedstrijd, met maximaal 750 mensen op het terrein. De inschrijving voor de coureurs is geopend. Iedereen kan zich inschrijven. De inschrijving sluit in de nacht van maandag 13-09-2021 naar dinsdag 14-09-2021 om 23:59.
• Kosten voor de inschrijving zijn €25,- (Let op zonder deze inschrijving en betaling kan er niet deelgenomen worden)
• Ook zullen we aan de poort nog een bijdrage vragen van €10,- per persoon

Na inschrijving zullen we de coureurs laten weten hoeveel monteurs/helpers zij mee kunnen nemen (maximaal 4). Alle monteurs/helpers (ook kinderen onder de 12 jaar) moeten van tevoren worden aangemeld!

Testen voor Toegang
Voor toegang heeft iedereen een geldig Corona toegangsbewijs nodig. Dit kan een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs zijn. Bij de entree zullen we de QR-code scannen, deze kun je laten zien op de Corona Check App óf je kunt een schriftelijk bewijs aanleveren in combinatie met ID-kaart. Via www.testenvoortoegang.org kun je een test laten afnemen, dit is gratis. Het testbewijs kun je dan toevoegen aan de Corona Check App. Let op: het testbewijs is 24 uur geldig!

Volgende wedstrijd
Na deze wedstrijd zal er nog één laatste wedstrijd plaatsvinden in 2021. Op 10 oktober zullen we het cross seizoen afsluiten met het Nederlands Kampioenschap Stockcar F1! We hopen natuurlijk dat we ons trouwe publiek dan weer met open armen mogen verwelkomen.

Wordt vervolgd!

Scroll naar boven